Телефон за контакт

0876 55 30 99

Работно време

Пон - Нед 08:30 - 20:00

Пишете ни

info@rusestroy.com

Хидроизолация на плочките в банята

Хидроизолация на плочките в банятаВодата в банята просмуква ли се под плочките? Подобни течове се случват както в кухни, така и в други помещения с висока влага. Водата, която попада под плочките, се задържа отдолу за дълго време и това предизвиква поява на плесен. В някои случаи водата разяжда цимента и съществуващото лепило за плочки. Това прави самите плочки податливи на удар, счупване и откъртване. Ето защо е важно да се справите с проблема още при появата на първите признаци.

Повторно фугиране

Ако забележете пукнатини или места, на която фугиращата паста липсва, вероятно това е причината водата да попада под плочките. Дори фугиращата паста да няма видими признаци на рушене, причината може да е, че тя няма необходимата хидроизолация и че изначално не е предназначена за работа в мокри помещения. И в двата случая трябва да премахнете напълно настоящата фугираща паста.

Тя може да бъде отстранена ръчно или с помощта на инструмент. За да сте сигурни, че няма да повредите плочките, облепете с лента ръбовете на фугите.

Преди да нанесете новата фугираща паста, уверете се, че плочките са здраво закрепени; че няма проблем с лепилото за плочки и че в празнините между тях са чисти. След това започнете да слагате фугиращата паста на малки участъци, като използвате гумена шпатула или друг подходящ инструмент. Важното е да не оставяте празни, незапълнени места.

Отстранете излишната фугираща паста от плочките възможно най-бързо. След това оставете да изсъхне за един час. Използвайте влажен парцал за финалното почистване.

Повторно нанасяне на силикон

Водата може да проникне и през ръбовете, където плочките се срещат или свършват. Ако забележите, че целостта на силикона е нарушена, вероятно това е причината. Използвайте нож или друг остър предмет, за да отстраните силикона. Подсушете повърхността и добре я почистете, а след това използвайте силикон, подходящ за влажни помещения и предпазващ от появата на мухъл. Нанесете силикона бавно и равномерно, а след това веднага отстранете излишния материал, за да не изсъхне върху плочките.

Смяна на плочки

Ако положението налага, сменете всички плочки в банята си. Това е дълъг и сложен процес, особено когато дойде време за реденето, но този път Вие ще сте подготвени. След като почистите добре стената и се уверите, че е идеално гладка, купете хидроизолационна боя, която всъщност е силиконово-каучуково покритие, специално създадено за влажни помещения. Нанася се на два слоя, като чакате по един час да изсъхне. Покритието мени цвета с. В случай, че капнете върху ваната или тоалетната си, лесно ще го отлепите.