Телефон за контакт

0876 55 30 99

Работно време

Пон - Нед 08:30 - 20:00

Пишете ни

info@rusestroy.com

Как да избера дограма за апартамента си?

дограма Обикновено, когато предстои обзавеждане на апартамент много хора мислят за дограмата. От нея зависи енергийната ефективност на жилището, както и красивата визия, от която собствениците се нуждаят. На разположение имате алуминиева, дървена и PVC дограма като всеки един вид има своите предимства и недостатъци, за които трябва да сте подготвени.

Дървената дограма е най-скъпия вариант за притежателите на апартаменти. Тя обаче предоставя перфектна изолация и е приложима дори за по-стари сгради. Представителният вид, който придава на терасите и останалите прозорци е в основата на успеха й сред клиентите. Тук обаче не бива да забравяме трудната поддръжка на дървените прозорци включваща боядисване, поставяне на лак и други действия.

PVC дограмата е често срещана в новото строителство. Съвременните профили са устойчиви на влошен климат и редом с това издържат много години, без да загубят от качествата си.

Пластмасовата дограма се продава на значително по-ниска цена от дървената, което я прави достъпна за масовите потребители. Старите дограми от поливинилхлорид отделяха вредни вещества при горене, но днес чрез новите технологии този проблем е напълно разрешен.

Що се касае до алуминиевата дограма, то тя е най-дълготрайна от останалите. За апартаменти се препоръчват т.нар. топли профили, защото те кондензират по-трудно. Студените профили пък намират приложение при заводите, фабриките и индустриалните предприятия, където топлоизолацията е поставена на заден план. За алуминиевата дограма се знае, че притежава впечатляваща визия и предоставя различни дизайнерски решения за цветове, шарки и т.н.

Главната идея е да намерите баланса между цена и качество. И трите вида дограми могат да бъдат монтирани в апартамента ви, и да гарантират комфорта, от който се нуждаете. Ние написахме с няколко думи основните неща, които е добре да имате предвид, когато избирате дограмата си. Всичко останало ще научите от фирмата, която ще ви продаде и монтира дограмата в жилището. Не забравяйте, че прозорците са очите и душата на вашия дом.