Телефон за контакт

0876 55 30 99

Работно време

Пон - Нед 08:30 - 20:00

Пишете ни

info@rusestroy.com

Преградни стени от гипсокартон

Преградни стени от гипсокартонПреградните стени от гипсокартон придобиват все по-голяма популярност по света. Конструкцията, върху която се закрепват гипсокартонните листа има редица предимства, в сравнение с другите технологии.

Монтажът на преградните стени трябва да започва с подробното оразмеряване на помещението, от което зависи в общи линии и крайният резултат от монтажните работи. Ако тази подготвителна част от ремонта е правилно проектирана, следва да се заемете и със същинската част, а именно изготвянето на самата конструкция, която в същността си се състоя от метални и дървени елементи.

Специалистите в областта препоръчват използването на метална конструкция, заради своята екологичност и ниска себестойност. От друга гледна точка, използването на метална конструкция чувствително ще улесни монтажния процес, а поради естеството на материала, вашата преградна стена ще се радва на много по-дълъг живот, в сравнение със стените, изградени на дървена основа.

След избора на материала от доказан строителен магазин като www.atek.bg, с който ще бъде изградена конструкцията ви, следва прикрепването на гипсокартонните листа към нея с помощта на специално пригодени за целта самонарезни винтове. При този етап от монтажните работи е важно да се следи, дали тези винтове оказват сцепление с профилите на констукцията.

Ако целите постигане на задоволителни топлоизолационни свойства за вашата преградна стена е препоръчително да се запълни пространстово между консртукцията и покриващия слой от гипсокартон със специално предназначената за тази цел минерална вата. С добавянето на този допълнителен елемент към устройството на преградата се постига и задоволително ниво на шумоизолация.

Разбира се, както при всички технологии в съвременното строителство, преградните стени от гипсокартон имат и някои недостатъци. Поради естеството на своята технология, не е препоръчително да се монтират тежки предмети върху преградната стена.