Телефон за контакт

0876 55 30 99

Работно време

Пон - Нед 08:30 - 20:00

Пишете ни

info@rusestroy.com

Липса на пари за пазаруване на черен петък – вземете бърз кредит

admin

Часовникът отброява все по-бързо времето до черния петък. Любима дата в календара на много от хората, които са направили своя списък с желани покупки, но искат да ги вземат на по-добра цена. Някои от магазините вече пуснаха своите предварителни промоции за различни стоки, но реалното пазаруване ще бъде през последния петък на ноември. Ако все още не сте се подготвили съвсем за безбройно много оферти, сме подготвили за вас кратък списък със стъпки, които да направите предварително за по-добър пазар.

Предварително проучване

Преди да преминете към самото закупуване на продукти, и то на възможно най-добрата цена, то трябва да си направите предварително проучване. Напишете на един списък всички артикули, които искате да закупите. След това проверете къде се продават; на какви цени се предлагат стандартно на пазара и в кои търговски обекти ще бъдат намалени през черния петък. Предварителната проверка на тези фактори ще помогнат да намерите по-големи намаления, да използвате максимално времето за пазар в самия ден и да спестите повече пари. 

Планиране на времето за шопинг 

Друг важен момент в пазаруването по време на черен петък е, че той обикновено продължава само един ден, а магазините и офертите за разглеждане са толкова много. След като вече имате набелязани места за пазаруване, проучете колко време ще е необходимо за достигането от един до друг магазин, по какъв маршрут да минете, къде да паркирате или какъв удобен градски транспорт да ползвате.

Осигуряване на средства

И не на последно място, цялото предварително планиране би било напълно излишно, в случай че нямате налични парични средства за пазаруване. Знаем, че в края на годината разходите са големи, но пък не трябва да изпускате шопинга с толкова горещи намаления. Може да използвате бърз кредит като допълнение към месечния бюджет, с което да купите всички избрани стоки. Online кредитите са свежи пари на заем, който може да върнете бързо и лесно, на удобни за вас вноски и в определен от вас период. Потърсете коя кредитна компания предлага  услуга, която ще покрие напълно вашите нужди и изисквания.

Вече уточнихме какви са трите елемента на ефективното и удовлетворяващо пазаруване. Черният петък е след по-малко от седмица, затова действайте по план, без да отлагате. Направете един подобаващ шопинг тур, закупувайки всички желани стоки за лична употреба, дома или офиса, а защо не и подаръците за предстоящите коледно-новогодишни празници? 

29 ноември идва, но вие сте готови за превземане на любимите магазини!

Хидроизолация на плочките в банята

admin

Водата в банята просмуква ли се под плочките? Подобни течове се случват както в кухни, така и в други помещения с висока влага. Водата, която попада под плочките, се задържа отдолу за дълго време и това предизвиква поява на плесен. В някои случаи водата разяжда цимента и съществуващото лепило за плочки. Това прави самите плочки податливи на удар, счупване и откъртване. Ето защо е важно да се справите с проблема още при появата на първите признаци.

Повторно фугиране

Ако забележете пукнатини или места, на която фугиращата паста липсва, вероятно това е причината водата да попада под плочките. Дори фугиращата паста да няма видими признаци на рушене, причината може да е, че тя няма необходимата хидроизолация и че изначално не е предназначена за работа в мокри помещения. И в двата случая трябва да премахнете напълно настоящата фугираща паста.

Тя може да бъде отстранена ръчно или с помощта на инструмент. За да сте сигурни, че няма да повредите плочките, облепете с лента ръбовете на фугите.

Преди да нанесете новата фугираща паста, уверете се, че плочките са здраво закрепени; че няма проблем с лепилото за плочки и че в празнините между тях са чисти. След това започнете да слагате фугиращата паста на малки участъци, като използвате гумена шпатула или друг подходящ инструмент. Важното е да не оставяте празни, незапълнени места.

Отстранете излишната фугираща паста от плочките възможно най-бързо. След това оставете да изсъхне за един час. Използвайте влажен парцал за финалното почистване.

Повторно нанасяне на силикон

Водата може да проникне и през ръбовете, където плочките се срещат или свършват. Ако забележите, че целостта на силикона е нарушена, вероятно това е причината. Използвайте нож или друг остър предмет, за да отстраните силикона. Подсушете повърхността и добре я почистете, а след това използвайте силикон, подходящ за влажни помещения и предпазващ от появата на мухъл. Нанесете силикона бавно и равномерно, а след това веднага отстранете излишния материал, за да не изсъхне върху плочките.

Смяна на плочки

Ако положението налага, сменете всички плочки в банята си. Това е дълъг и сложен процес, особено когато дойде време за реденето, но този път Вие ще сте подготвени. След като почистите добре стената и се уверите, че е идеално гладка, купете хидроизолационна боя, която всъщност е силиконово-каучуково покритие, специално създадено за влажни помещения. Нанася се на два слоя, като чакате по един час да изсъхне. Покритието мени цвета с. В случай, че капнете върху ваната или тоалетната си, лесно ще го отлепите.