Телефон за контакт

0876 55 30 99

Работно време

Пон - Нед 08:30 - 20:00

Пишете ни

info@rusestroy.com

Сглобяеми многоетажни конструкции и техните ремонти

Сглобяеми многоетажни конструкцииПри ремонта на покриви, недостатък на това решение е голямото количество стърчаща армировка, която създава затруднения при изработването, складирането и транспортирането на детайлите. Защото значителна част от тях може да се деформират. Освен това при монтирането й се налага горната армировка, излизаща от стойките да се огъва на настрани, за да се монтира , ригелът и след това отново да се изправя. При ремонт на покривна конструкция, тази операция затруднява този процес, а армировката не може да заеме своето проектно положение. В нея има участници с начални кривини, което се отразява на работата на съединението.

У нас сглобяемите многоетажни конструкции се прилагат за промишлени сгради и особено за топлоелектроцентрали. При ремонт на покрива широко развитие получават сглобяемите напрегнати конструкции и предимно изработените в заводи.Рационалното съчетание на предимствата създава възможност за значително повишаване ефективността на стоманобетонните конструкции и за покриване на отвори до 60 м. За повишаване на ефективността  спомагат извънредно много типизацията на съоръженията и разработването на целесъобразни технологии. Широко приложение намират сглобяемите напрегнати конструкции, заводски произведени, като целият обем на сглобяемият бетон съставляват съоръжението.

При ремонт на покривна конструкция със сглобяеми напрегнати рамки намират приложение специфичните конструктивни схеми за тях. Като предварителното напрежение се прилага главно за ригелите. Праволинейните ригели се употребяват за покриване на сгради с плоски покриви или за покриване на странични кораби. Употребяват се за отвори 12 и 18м. Разстоянието между гредите е обикновено 6 м., но може да бъде и 12 м.