Телефон за контакт

0876 55 30 99

Работно време

Пон - Нед 08:30 - 20:00

Пишете ни

info@rusestroy.com

Строителни техники при ремонт на покриви

Строителни техники при ремонт на покривиПри ремонт на покривни конструкции се използва строителна техника, нужна за извършването му. Строителната техника в миналото се характеризираше с обстоятелството, че основната производствена сила е била силата на човека и животните. Прелом в развитието на промишлената революция в края на XVIII век и в началото на XIX. Ръчното производство в редица напреднали страни се заменя с машинно. Така техническия прогрес навлиза и в строителната техника, която се използва не само при изграждане на нови сгради, а и при ремонт на покривни конструкции и съоръжения.

Появяват се строителни машини и механизми, започва създаването на промишленост за производство на материали и др. Особено е благоприятствало за това появяването на новия строителен материал – стоманобетона. Той се оказва благоприятен за широко разгръщащото се промишлено строителство и при ремонт на покривни конструкции, поради неговите положителни качества. Въпреки тези успехи нивото на строителната техника остава значително по-ниско, отколкото техниката в други отрасли. Причината за това е особеният характер на строителството и ремонта на покриви и други съоръжения, които са разпръснати по различни обекти.

Монолитният метод на строителство и ремонт на покривни конструкции и съоръжения не позволява да се концентрира производствената дейност и да се въведе достатъчна механизация на производствените процеси. Сравнително ниското равнище на строителната техника в сравнение с другите отрасли на икономиката, производството и услугите се задържа на едно ниво приблизително до Втората Световна война. След това настъпват значителни промени, явява се етап на възстановяване на първо място на разрушените промишлени обекти и след това на жилищните сгради.